A kastélyszállodákról

Kastélyaink legalább három csillagos szállodák. Legtöbbjük hagyományos magyar konyhával és elegáns étteremmel is rendelkezik, ahol a környékre jellemző étkeket kínálnak. Több kastélynak van igényes borpincéje és saját bora, vagy akár borászata is. Kastélyainkban találhatók különféle wellness-szolgáltatások, fürdők, sőt még egészségügyi rehabilitációs szolgáltatás is.

Kérdése van? Segítünk!
Hívjon minket, vagy üzenjen nekünk. Munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére.
+36/20/529-2496
info@kastelyszallodak.hu
Csomagajánlatok

Magyar Kastélyszállodák és Történelmi Épületek Szövetsége Egyesület

„Ahol a falak mesélni tudnak...”

Magyarország tájain utazva itt is, ott is mesés kastélyokra, kúriákra bukkanhatunk, amelyek egy letűnt, talán szebb, nyugodtabb korról tanúskodnak. Mindannyiunkban beindul ilyenkor a fantázia, hogy milyen is lehetett ezekben a csodás épületekben lakni, a zöldellő parkokban sétálni, pihenni. Némely kastélyban ez ma újra lehetséges. A Magyar Kastélyszállodák Szövetsége egy csokor ilyen újra virágzó kastélyt tud tagjai között az ország egész területén. Vannak kisebbek és nagyobbak, eldugott falvakban és városokban, zöldellő parkok ölelésében, domboldalakban és óvárosokban.

A Magyar Kastélyszállodák Szövetsége minden tagszállodája a nagyhírű magyar vendéglátást írta zászlajára. Mind-mind más módon igyekszik a vendégek igényeit messzemenőkig kielégíteni:
Kastélyaink legalább három csillagos szállodák. Legtöbbjük hagyományos magyar konyhával és elegáns étteremmel is rendelkezik, ahol a környékre jellemző étkeket kínálnak. Több kastélynak van igényes borpincéje és saját bora, vagy akár borászata is. Kastélyainkban találhatók különféle wellness-szolgáltatások, fürdők, sőt még egészségügyi rehabilitációs szolgáltatás is. De más kikapcsolódási lehetőség is megtalálható: koncertek, táncházak, régi mesterségek bemutatása, reneszánsz karneválok és sok más.

Szeretettel várjuk hát kastélyainkban!


Tagjaink

  • Graefl Kastély - Graefl Major Kétútköz (felújítás alatt) 

 

A szövetség elnöke: Gulyás Eszter

 

„MAGYAR KASTÉLYSZÁLLODÁK ÉS TÖRTÉNELMI ÉPÜLETEK SZÖVETSÉGE

... a minőség garanciája”

A Magyar Kastélyszállodák Szövetségének elnöksége a "kastélyturizmus” köztudatba történő bevezetéséért és annak fellendítéséért is dolgozik, rendkívül fontos, hogy minden a tagságra jelentkező kastélyt külön elbírálással a saját minőségi irányelveink alapján szemrevételezünk. Fontos számunkra, hogy tagjaink minőségileg magas színvonalon biztosítsák a vendégek részére a szolgáltatásaikat, mivel a szövetségi tagságba tartozás egyúttal egy minőségi garancia is.

Az Egyesület tagja lehet minden olyan magyar és külföldi természetes személy, jogi személyiséggel rendelkező gazdasági társaság, társadalmi szervezet, alapítvány és jogi személyiséggel nem rendelkező gazdasági társaság, amely egy kastélyszállodát, kúriát, vagy más történelmű hátterű épületben működő legalább 3 csillagos szállodát, illetve rendezvényhelyszínt, továbbá egyéb az épülethez jól illeszkedő szolgáltatást működtet, valamint az alapszabály rendelkezéseit magára nézve kötelezőnek elfogadja, és kötelezettséget vállal az egyesületi célok megvalósítása érdekében történő közreműködésre.

A történelmi épületnek, vagy annak, főbb részeinek legalább 100 évesnek kell lennie. Az esetleges helyreállítást műemlékhez illő gondossággal kell elvégezni és emelt színvonalú vendéglátó szolgáltatásokat kell nyújtani.

Kivételes esetben az Egyesület tagja lehet minden olyan magyar és külföldi természetes személy, jogi személyiséggel rendelkező gazdasági társaság, társadalmi szervezet, alapítvány és jogi személyiséggel nem rendelkező gazdasági társaság is, amely kastélyszállodát ugyan nem működtet, de az Egyesület céljai megvalósítását elősegíteni tudja és kívánja. 

 


 

Változások, terveink, jövőképünk

2016 a változás éve volt, ez jelentkezett akként is a Magyar Kastélyszállodák és Történelmi Épületek Szövetsége életében, hogy kibővítettük a tagsági kört, mely szerint nem csak „KASTÉLYSZÁLLODÁK” lehetnek tagok, hanem olyan történelmi épületek is, amelyekben, egyéb szolgáltatásokat végeznek (pl. rendezvényhelyszín, szépségközpont, egészségközpont, múzeum, stb…) a hangsúly a minőségi szolgáltatásokon és bizonyítható történelmi háttéren van.
Reményeink szerint egyre szélesebb körben visszük jó hírét a több száz éves épületcsodáknak. Szeretnék ezeket a szerethető, és sokoldalú helyszíneket még vonzóbbá tenni a látogatók számára, és az év második felében új programokkal jelentkezni, mint gasztro túrák, kulturális „vándorprogramok” (zenei estek, képzőművészeti kiállítások, korabeli játékok ...stb), melyek az országot bejárva, tagszállodáink között hónapról, hónapra adnak érdekes és izgalmas programokat kicsiknek és nagyoknak egyaránt, ott „ahol a falak is mesélni tudnak”.

Megújult a honlapunk (www.kastelyszallodak.hu) 2016. májustól új arculat fogadja a látogatókat. 

 

Interjúigény és további kérdés esetén, kapcsolattartó:
Gulyás Eszter – Magyar Kastélyszállodák Szövetsége / elnök
gulyas@kastelyszallodak.hu
További információk:    
                
Magyar Kastélyszállodák és Történelmi Épületek Szövetsége Egyesület
E-mail: info@kastelyszallodak.hu
www.kastelyszallodak.hu

                                       
Gulyás Eszter (elnök)                                                      
Tel.: +36/99/544-849

Horváth Csilla (alelnök)                                                                                                               
E-mail: horvath@kastelyszallodak.hu                                                      

Kirchner Katalin (titkár)
Tel: +36/20/529-2496
E-mail: kirchner@kastelyszallodak.hu


Tekintse meg akcióinkat

Folyamatosan frissülő ajánlatok, kedvező megoldások Önnek!

Megtekintés

A St. George Hotelben átélhetjük a budai Vár történelmét. Családias légkörű, kis szálloda - színvonalas kiszolgálással, patinás környezetben.

Megtekintés

Maximum húsz vendéget fogad egy időben a medinai Apponyi Kiskastély. A pihenésre vágyók a tulajdonosokkal egy fedél alatt élvezhetik a kastélyéletet. Horváth Csilla arról is beszélt, milyen meghatározó élmény volt, amikor találkozott Bella kisasszonnyal.

Megtekintés

Nagyon népszerű a Kastélyok Nyitott Hétvégéje, amelyet idén már harmadszor rendeznek meg május 12-14. között – mondja Gulyás Eszter.

Megtekintés

A Prónay-kastélyban már iráni menyasszony is mondott igent. Minőségi gondolatok, profi munka, egyedi szolgáltatás. Az alsópetényi Prónay-kastélyban mindennel a tökéletességet célozzák meg.

Megtekintés

Most akkor nagyon őszintén kérdezem a Tisztelt Olvasót: Ön hallott korábban Nagyarról és a Luby Kastélyról? Szégyen ide vagy oda, szerintem én is a többséghez tartozom, aki erre azt válaszolja, hogy nem.

Megtekintés

Graefl-kastély vagy Graefl Major? Mindkettő. A sok évnyi pusztulás után néhány éve restaurált kastély mellett a majorban is új életet kezdtek, a minőségi turizmust szolgálva. Szerencsés Györgyi társtulajdonos, szálloda igazgató egyszerre hármas funkciót tölt be.

Megtekintés

A gyulai Almásy-kastély a 21. századi interaktív technika segítségével egy alföldi kastély hétköznapjai és ünnepei felfedezésének élményét kínálja a látogatóknak...

Megtekintés

A röjtökmuzsaji Szidónia Kastélyszálloda értékesítési vezetője, a szálloda "arca” szerint mindig tudniuk kell megújulni. Ennek a filozófiának a része, hogy különböző „életmód programokat” is bevezettek.

Kastélyszállodák

A Magyar Kastélyszállodák Szövetsége minden tagszállodája a nagyhírű magyar vendéglátást írta zászlajára. Mind-mind más módon igyekszik a vendégek igényeit messzemenőkig kielégíteni

logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo