A kastélyszállodákról

Kastélyaink legalább három csillagos szállodák. Legtöbbjük hagyományos magyar konyhával és elegáns étteremmel is rendelkezik, ahol a környékre jellemző étkeket kínálnak. Több kastélynak van igényes borpincéje és saját bora, vagy akár borászata is. Kastélyainkban találhatók különféle wellness-szolgáltatások, fürdők, sőt még egészségügyi rehabilitációs szolgáltatás is.

Kérdése van? Segítünk!
Hívjon minket, vagy üzenjen nekünk. Munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére.
+36/20/529-2496
info@kastelyszallodak.hu
Csomagajánlatok
168.000 Ft / 2fő / 2éj

KamaraOnline / 2017. 06. 23. 09:29 - Szerdahelyi Csaba

A Batthyány Kastélyszállóval Zalacsány felkerült a turisztikai térképre

Nem csak a vendégeknek, hanem a helyi lakosoknak is kínálnak különböző programokat a zalacsányi Batthyány Kastélyszállóban – mondta Gergely Andrea a KamaraOnline-nak. A szállodaigazgató fontosnak tartja, hogy az értékmegőrzést messze szem előtt tartva rentábilis legyen a vállalkozás.
A zalacsányi Batthyány kastély is megszenvedte a magyar történelem viharait. 1945 után például hosszú éveken át nevelőotthont rendeztek itt be. Az épület teljes lepusztulását az 1997-ben megkezdett felújítási munkák akadályozták meg. Ma a Kastélyszállóban a múlt idéző falak között 21. századi kényelem várja az utazókat. Erről is beszélgettünk Gergely Andrea szállodaigazgatóval.

– Mit szól a település a fejlesztésekhez és a megnövekedett turizmushoz?

– Mindenki örömmel fogadta a beruházásokat, hiszen a Kastélyszállóval együtt fejlődött és szépült Zalacsány is. Nagy Lászlóné polgármester asszonnyal közösen sikerült elérni, hogy Zalacsány felkerüljön a turisztikai térképre. Különleges kulturális programokkal is készülünk a vendégeknek és a falubeli lakosoknak egyaránt, ilyen volt például Albert László festőművész kiállítása, amelynek Rendezvényközpontunk adott otthont. Számos kezdeményezés indult el és bontakozott ki az elmúlt időszakban, amelyek bízom benne, jövőre is folytatódni fognak.

– Mióta dolgozik Zalacsányban?

– Büszke vagyok, hogy már több mint négy éve erősíthetem a szálloda csapatát, hiszen az elmúlt évek alatt számtalan lehetőség és újítás részesei voltunk, amely idő során a zalacsányi Batthyány Kastély és Kúria új lendületet kapott. Felújítások, modernizálások és a régi stílus jegyek megőrzése mellett, úgy érzem, ma már azt mondhatjuk, hogy sikerült egyedi szállodát és rendezvényközpontot kialakítanunk. Ebben a tulajdonosnak kiemelkedő szerepe volt és van, hiszen ő az, aki a régi értékek megőrzése érdekében időt és fáradtságot nem kímélve átalakítatta és felújíttatta a teljes komplexumot (kastélyt, kúriát és rendezvényközpontot). Mondhatjuk, hogy három épület, három stílus is egyben, hiszen a kastély korhű közösségi terekkel, ugyanakkor elegáns, modern miliővel várja az ide érkezőket. Ezzel szemben a Kúria épülete egy kis ékszerdoboz Zala szívében: a belső terek fiatalos lendületével és a terasz lélegzetelállító ősfás panorámájával fogadja a vendégeket.

– Mit kínál a Rendezvényközpont?

– A Rendezvényközpontunkat egy több mint száz éves magtárépület felújítása során sikerült kialakítanunk, amely akár 100 fős eseményeknek biztosít egyedülálló helyszínt. Több termünk áll a hozzánk érkező partnerek vagy ifjú párok rendelkezésére, a rendezvény nagyságától függően. Nagyobb konferenciáknak és esküvőknek közkedvelt helye emeleti nagytermünk, amely minden szükséges technikai felszereltséggel rendelkezik, hogy zavartalanul teljen a nálunk töltött idő. Különlegességünk, hogy az idei évtől már 200 fős rendezvényeket is tudunk fogadni, ugyanis 10 hektáros parkunkban egy hófehér rendezvénysátor várja a csillagos ég szerelmeseit.

– Miben különbözik egy kastélyszállóban tartott esküvő, mint bárhol máshol?

– Erre nagyon egyszerű a válasz: mindenben! Nálunk adottak a lehetőségek, amelyek sokszor korlátok is, hiszen történelmi épületekről és parkokról van szó. Egy kastélyt fenntartani, gondozni és törődni vele, mindig több energiát igényel, mint egy új épületet. Szerencsére megvannak az előnyök is, hiszen gyönyörű és meseszép helyszínt adhatunk a hozzánk érkező pároknak és még annál is többet: felkészült, szakmailag elhivatott csapatatot, amelyik az első perctől biztosítja, hogy a pár életének egyik legszebb napja valósulhasson meg. Sokan csak helyszínt biztosítanak és rendelkezésre állnak, mi ettől eltérően az első perctől segítjük a párt az esküvőig vezető úton. Minden kérdésüknél, döntésüknél választási lehetőséget nyújtunk. A célunk közös, megvalósítani az adott pár álomesküvőjét, hogy évek, évtizedek múltán is örömmel tekinthessenek vissza erre a napra.

– Hány esküvőt tartanak?

– Az elmúlt évek munkája meghozta az eredményeket. Idén például már csak hétköznapokon tudjuk fogadni a hozzánk érkező párokat, illetve a téli esküvői dátumok között válogathatnak az érdeklődők.

– Célcsoportot tekintve főleg kiknek ajánlják a Kastélyt?

– Szállodánk szeretettel várja a magyar és a külföldi vendégeket, legyen szó családi-baráti nyaralásról, romantikus kikapcsolódásról vagy egyszerűen csak feltöltődésről. Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy a kúria és a kastély együttese minden korosztály igényét kielégíti. A Batthyány Kúria és Golf Resort elsősorban párok és csoportok kedvenc helye, a kastély pedig a családosok és az idősebb vendégek nyaralásának idilli helyszíne. Az esküvői vendégek, illetve cégek számára viszont mindkét épületünk alkalmas a felejthetetlen élmények megszerzésére.

– Wellness kastélyként is hirdetik magukat.

– Igen, a Batthyány Kastélyszálló egyedülálló lehetőségekkel és széles programkínálattal várja a pihenni és feltöltődni vágyó vendégeket. Egy Kastélyszálló egészen más élményt ígér, mint egy újonnan felépített szálloda. Persze ez nem azt jelenti, hogy a vendégeknek mellőzniük kellene például a wellness élményt, hiszen egy kastélyban is helye van a vizes programoknak, nálunk legalábbis biztosan. A szálloda nagy hangsúlyt fektet a zalai régió és az egész világon egyedülálló hévízi térségben rejlő termál lehetőségekre. Szállodánknak például saját fúrt termálkútja van, amely egész évben garantálja a páratlan wellness élményt. Két beltéri wellness részlegünk számos élményelemmel (nyakzuhany, álló és fekvő masszázs elemek, pezsgőfürdő, gomba, vízi sakk) biztosítja az egész napos szórakozást a legkisebbektől a legnagyobbakig. A kastély 10 hektáros ősfás parkjában pedig felejthetetlen perceket ígér az egész évben 28-32 fokos kültéri termálmedencénk.

– Milyen programlehetőségeket kínálnak a wellnessen túl?

– Nagy hangsúlyt fektetünk a passzív pihenés mellett az aktív kikapcsolódásra is. Míg wellness részlegünk különleges masszázsokkal, aromafürdőkkel és éjszakai fürdőzéssel várja a kényeztetésre vágyó vendégeket, addig az aktív feltöltődésre vágyó látogatókat programokkal halmozzuk el. Szállodánkban egész évben animátor foglalkozik vendégeinkkel a vízi tornától kezdve a nem mindennapi (pálinkás, mézes, gyümölcsös, jeges) szauna szeánszokig bezárólag. Lehetőséget biztosítunk golfozásra, minigolfra, kerékpár- és gyalogtúrára a zalai térségben vagy a Zalacsányi horgásztó környékén, továbbá gasztronómiai bortúrát vagy kulturális utazásokat is szervezünk.

– Milyen előnyökkel jár, hogy a Kastélyszállodák Szövetségének a tagja a szálloda?

– Mint minden közösséghez való tartozás, számos előnyt jelent a Magyar Kastélyszállodák Szövetsége tagjának lenni. Itt olyan vezetők és partnerek találkoznak, akik hasonló helyzetben vannak, segítik egymást és értéket teremtenek, óvnak, őriznek. Mindannyian részesei vagyunk egy értékmegőrzésnek, miközben rentábilis vállalkozást folytatunk. Sokszor megkérdezik tőlem, hogy nem tartok-e egy közösségben lenni a versenytársakkal? A válasz erre mindig meglepetést okoz, ugyanis nem látok versenytársakat. Mi a szövetségben egy közösség tagjai vagyunk, akiknek közös célja van, mégpedig népszerűvé tenni mind Magyarországon, mind külföldön a magyar kastélyturizmust. Szeretnénk megismertetni az érdeklődőkkel, hogy nem kell tartaniuk egy kastélyszállótól, hanem mindenképp ki kell próbálniuk azt. Mindannyian más szolgáltatást nyújtunk, és mások az adottságaink is. Azt javasolnám az olvasóknak, hogy éljék át legalább egyszer azt az élményt, amelyet egy több százéves kastélyban töltött kikapcsolódás jelent!

– Milyen a konyhájuk?

– Rendkívüli! Igyekszünk szezonális, helyi alapanyagok felhasználásával készíteni minden fogásunkat. Például vendégeink közkedvelt kecskesajtja egy helyi őstermelő készítménye, míg saját fűszerkertünkben termelt málna szolgáltatja nyári hűsítő levesünk alapját. Természetesen a hagyományokat őrző magyar konyha mellett nemzetközi és reform ételekkel is várjuk az ízek szerelmeseit. Különlegességünk az erdei gyümölcsmártással tálalt túrós rétes vagy a Batthyány somlói.

Az 1400-as évekig vezet a kastély története
A Batthyány Kastélyszálló a Zalai Termálvölgy szívében helyezkedik el, történetét tekintve már az 1400-as évek végén felépített kastélyról beszélhetünk. A kastély alapjait a késő gótika stílusában építették, majd az 1800-as években a Batthyány család tulajdonában kapta mai barokk jellegét. A kastély több jeles esemény színhelye volt. 1790-ben itt született Csány László, a második független magyar kormány (Szemere-kabinet) közlekedési és postaügyi minisztere, később Kossuth Lajos teljhatalmú erdélyi kormánybiztosa.

Magyarországon a nemesi kastélyok és kúriák nagy része sajnálatos módon megszenvedte az elmúlt évtizedek, évszázadok viharait. Ez alól nem volt kivétel a kastély sem, hiszen 1945 után nevelőotthonként üzemelt az épület, amely rányomta bélyegét a belső falakra és a berendezésekre. Az épület teljes lepusztulását az 1997-ben megkezdett felújítási munkálatok akadályozták meg, amelyek 2000-ben fejeződtek be.

A 2012-ben bekövetkezett tulajdonosváltásnak köszönhetően jelentős bővülés és fellendülés vette kezdetét. Ennek eredményeként ma a kastély és a kúria az eredeti stílust követő új köntösben, modern eleganciával várja vendégeit.

Érdekesség, hogy az egykor cselédlakként használt Kúria épület is a szálloda része, amelyet felújítottak, így ma már a Kastély épületétől 200 méterre is fogadják a pihenni és feltöltődni vágyó vendégeket.

Szerdahelyi Csaba


Tekintse meg akcióinkat

Folyamatosan frissülő ajánlatok, kedvező megoldások Önnek!

Megtekintés

Most akkor nagyon őszintén kérdezem a Tisztelt Olvasót: Ön hallott korábban Nagyarról és a Luby Kastélyról? Szégyen ide vagy oda, szerintem én is a többséghez tartozom, aki erre azt válaszolja, hogy nem.

Megtekintés

A Prónay-kastélyban már iráni menyasszony is mondott igent. Minőségi gondolatok, profi munka, egyedi szolgáltatás. Az alsópetényi Prónay-kastélyban mindennel a tökéletességet célozzák meg.

Megtekintés

Graefl-kastély vagy Graefl Major? Mindkettő. A sok évnyi pusztulás után néhány éve restaurált kastély mellett a majorban is új életet kezdtek, a minőségi turizmust szolgálva. Szerencsés Györgyi társtulajdonos, szálloda igazgató egyszerre hármas funkciót tölt be.

Megtekintés

A St. George Hotelben átélhetjük a budai Vár történelmét. Családias légkörű, kis szálloda - színvonalas kiszolgálással, patinás környezetben.

Megtekintés

Maximum húsz vendéget fogad egy időben a medinai Apponyi Kiskastély. A pihenésre vágyók a tulajdonosokkal egy fedél alatt élvezhetik a kastélyéletet. Horváth Csilla arról is beszélt, milyen meghatározó élmény volt, amikor találkozott Bella kisasszonnyal.

Megtekintés

A röjtökmuzsaji Szidónia Kastélyszálloda értékesítési vezetője, a szálloda "arca” szerint mindig tudniuk kell megújulni. Ennek a filozófiának a része, hogy különböző „életmód programokat” is bevezettek.

Megtekintés

Nagyon népszerű a Kastélyok Nyitott Hétvégéje, amelyet idén már harmadszor rendeznek meg május 12-14. között – mondja Gulyás Eszter.

Megtekintés

A gyulai Almásy-kastély a 21. századi interaktív technika segítségével egy alföldi kastély hétköznapjai és ünnepei felfedezésének élményét kínálja a látogatóknak...

Megtekintés

Nem csak a vendégeknek, hanem a helyi lakosoknak is kínálnak különböző programokat a zalacsányi Batthyány Kastélyszállóban – mondta Gergely Andrea a KamaraOnline-nak. A szállodaigazgató fontosnak tartja, az értékmegőrzést.

Megtekintés

A bölcskei Szent András Kastély tulajdonosa és igazgatója azt szeretné, ha a kastély öt éven belül jelentős művészeti központtá nőné ki magát.

Kastélyszállodák

A Magyar Kastélyszállodák Szövetsége minden tagszállodája a nagyhírű magyar vendéglátást írta zászlajára. Mind-mind más módon igyekszik a vendégek igényeit messzemenőkig kielégíteni

logo logo logo logo logo logo logo logo logo