A kastélyszállodákról

Kastélyaink legalább három csillagos szállodák. Legtöbbjük hagyományos magyar konyhával és elegáns étteremmel is rendelkezik, ahol a környékre jellemző étkeket kínálnak. Több kastélynak van igényes borpincéje és saját bora, vagy akár borászata is. Kastélyainkban találhatók különféle wellness-szolgáltatások, fürdők, sőt még egészségügyi rehabilitációs szolgáltatás is.

Kérdése van? Segítünk!
Hívjon minket, vagy üzenjen nekünk. Munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére.
+36/20/529-2496
info@kastelyszallodak.hu
Csomagajánlatok

KamaraOnline / 2017. szeptember 11. 09:29 - Szerdahelyi Csaba

Tradíciókra épült a megújulás a röjtökmuzsaji Szidónia Kastélyszállodában

Kiváló csapattal dolgozunk, hogy minőségi szolgáltatást és igazi élményt nyújthassunk a vendégeiknek – mondta Gulyás Eszter a KamaraOnline-nak. A röjtökmuzsaji Szidónia Kastélyszálloda értékesítési vezetője, a szálloda "arca” szerint mindig tudniuk kell megújulni. Ennek a filozófiának a része, hogy különböző „életmód programokat” is bevezettek.

– Mióta dolgozik a Szidóniában? Emlékszik az első munkanapjára?

– 2006 decemberében kezdtem Röjtökmuzsajon. Aktívan él bennem az első munkanapom, oly annyira, hogy rendszeresen emlegetjük, mert azon a bizonyos csütörtöki napon sok-sok váratlan fordulat és esemény történt.

– A Szidónia számtalan díjat nyert az utóbbi években. Van, amelyikre különösen büszke?

– 2015 októberében személyesen vehettem át a hongkongi gálán a „Luxury Wedding Destination” cím után járó díjat. A World Luxury Hotel and Spa Awards versenyében évről évre a világ legjobb luxusszállodái és azok spái mérik össze erejüket, mégpedig a vendégek tapasztalatai és értékelései alapján. Nagyon megtisztelő volt a közös érdemként elért díjat a kezemben tartva a színpadon állni.

– 2014-től a szállodának új tulajdonosa van, Prof. Dr. Günter Nebel (Sanlas Holding). Nebel úr akkor meghatározott új feladatokat?

– Mindig tudni kell megújulni! Közel 4 éve egy állandósult, kiforrott karakterrel, és atmoszférával működő hotelnek lett a tulajdonosa. A régi értékek nagy támogatója, azonban olyan „életmód” programok bevezetésére ösztönzött és motivált minket, ami addigi életünk friss üde színfoltja lett. Új programjaink kiválóan integrálhatóak a mindennapokban. A Szidónia Vitál Oázisunkban az energiatartalékok feltöltése, az életöröm kibontakozása és a velünk született természetes belső egyensúly megteremtése áll a középpontban.

– Jelent plusz feladatokat a munka a kastélyszállodában egy „hétköznapi” hotelhez képest?

– Természetesen igen, azonban ezt nem plusznak, hanem más jellegű megközelítésnek mondanám. Azt gondolom, hogy az árnyalatnyi finomságoknak van meg a jelentésségük, mind az üzemetetésben, mind a vendégekkel való törődésben és kommunikációban.

– Lehetséges nyereségesen üzemeltetni egy kastélyszállót?

– A „kastélyos” összejövetelek, találkozók és interjúk alkalmával szinte mindig ez a legelső és egyben központi kérdés. Az én válaszom az, hogy igen, lehet nyereségesen üzemeltetni. Ám ehhez az adott gazdasági körülményeken túl igazi pluszokat, kiegészítő szolgáltatásokat, élményeket és emóciókat kell kínálnunk a vendégeknek, hogy biztosítani tudjuk a szálloda állandó, stabil telítettségét. Minden időszakban kell valami, ami ezt támogatja: a hétköznapokban a tréningek, vezetői és felsővezetői konferenciák, hétvégi wellness ajánlatok, nyári menyegzők. Nincs pillanat, amikor elégedetten hátra lehet dőlni.

– Mely saját programjaikra a legbüszkébb?

– Mindig van valami, amire büszkék vagyunk, amit megálmodunk a kollégákkal és bevezetünk a mindennapjainkba. Azt gondolom, csak olyan programokat és szolgáltatásokat érdemes, és ha lehet így fogalmazni, „szabad adni”, amit autentikusan, meggyőződésből és örömmel képviselünk. Így lesz igazán sikeres a termékünk, az élmény és a programok, és így lesz mindez maradandó a vendég számára is.

– A vendégeknek milyen látnivalókat ajánlanak a környéken?

– Csupán 10 perces autóút tőlünk a fertődi Eszterházy Kastély, ahol a történelmi épület hangulatán túl nagyszerű interaktív kiállítást lehet megnézni, illetve rendszeresen vannak csodaszép komolyzenei koncertek is. Sopron, illetve a Fertő tó és Ausztria is elérhető távolságban van. Érdemes „szomszédolni” ha már erre jár az ember.

– Mire épül a marketingjük?

– A tapasztalatokra, a tendenciákra, a statisztikákra, és talán még azt is mondhatom, hogy a megérzésekre.

– Évente hány üzleti rendezvényt szerveznek? Honnan érkeznek a cégek?

– Az ősztől tavaszig tartó időszakokban a hétköznapok a rendezvényekről (is) szólnak. A hely intim miliője ideális körülményeket teremt kisebb konferenciák, vezetői találkozók, tanácskozások megszervezéséhez. Talán mondhatom, hogy kuriózum Magyarországon a konferenciaszervezésben a „Piknik Konferenciánk”! Exkluzív konferenciahelyszíneket biztosítunk a Kastélyszálloda 7 hektáros kertjében, a szabad ég alatt. Tavasztól akár késő őszig a természet közelségét élvezve, eltérve a mindennapok szürkeségétől, kreatív és inspiráló meetingeket, ötletbörzéket tarthatnak nálunk az üzleti utazók. A napsütéses, forró mindennapok ellenére elkezdődtek az év végi, év értékelő és záró események foglalásai. Lesz karácsonyi parti forralt borozással és gesztenye sütögetéssel.

– Évente hány esküvőt tartanak? Hogyan emlékszik egy különösen szép esküvőre?

– Évente több, mint 15–20 esküvőt tartunk, a pénteki napok is egyre népszerűbbek lettek a szombati ceremóniák és mulatságok mellett. Minden esküvő egy külön történet és fejezet. Mindegyikben van valami különleges, valami báj és szerethető, egyet sem szeretnék külön kiemelni. Egy speciális, emóciókra is épülő munkakapcsolat alakul ki, és végkifejletként mi is részesei lehetünk a párok életéből a számukra egyik legfontosabb pillanatnak.

– Van valamilyen kapcsolat a korábbi tulajdonosok leszármazottaival?

– Igen, van, és ennek különösen örülünk, hiszen múlt nélkül jövő sincs.

– Összesen hányan dolgoznak a kastélyban? Mekkora a helybéliek aránya?

– Állandó személyzetünk 35–40 fő között van, de nem túl magas a helyiek aránya. Ennek nagyon egyszerű magyarázata van, a 400 lelket számláló kis községben elég sok idős polgár él. Azt viszont mindenképp elmondhatom, hogy a falu lakosaival és önkormányzatával nagyon jó kapcsolatot ápolunk, igazán kedves közösség él Röjtökmuzsajon.

– Sokan panaszkodnak munkaerőhiányra. Önöknél milyen a helyzet?

– Nyilván az osztrák határ mellett ez minket is érint, de büszkén mondhatom, hogy van egy alap bázisunk, olyan kollégák, akik hosszú évek óta – a ház minden területén – velünk vannak, és számíthatunk rájuk. Jól összeszokott, kiváló csapat dolgozik a kastélyszállodánkban, ők tényleg a legfőbb alapjai annak, hogy szép és minőségi szolgáltatást nyújtsunk.

– A következő években terveznek beruházást?

– Egyelőre nincsenek grandiózus tervek a jövő évre, de persze mindig azon ügyködünk, hogy valami kis újdonságot csempésszünk a mindennapokban, azon túl, hogy a meglévő értékeinkre vigyázzunk, és jó gazdái legyünk a kastélynak. A nyár elején viszont elkészült egy új wellness teraszunk a hozzá tartozó új szaunákkal (infra és finn), amelyhez egy kis nyakon öntős dézsa-élmény is párosul.

– Van kedvenc terme, szobája, története?

– Ez hangulat függő, de azt gondolom, két nagyon meghatározó tér van a számomra. Az egyik a központi Szalonunk a kandallóval, zongorával és bárral, ami a téli sötét estéken igazán varázslatos látványt nyújt! Megunhatatlan!... és ez munkahelyem egy darabja… Nyáron viszont az energia kör az, ami nem írható le szavakkal. Nem is igazán a spirituális vetülete miatt, mert közgazdászként talán nem az fog meg benne, hanem az a légkör és hangulat, amit a hatalmas fákkal ölelt terület, és az itt-ott már kissé hibás kőputtók látványa ad.

– 2000-ben szilveszterkor nyitott meg a kastélyszálloda. Az idei szilveszterre terveznek valamilyen különleges programot?

– Szeretjük a tradicionális dolgokat, így van 1 -2 programelem - az amúgy is színes év végi ajánlatban -, ami állandó, mert nagyon szeretik a vendégeink. Ilyen például az új évi brunch. Az éttermünkben élő vonósnégyes koncert hallható január 1-jén. S természetesen nem hiányoznak a szokásosak: pezsgő, lencse, új évi fogadalmak…

– Ha külföldön jár, megnéz kastélyszállodákat?

– Természetesen!

– Mikor lett a Szidónia a Magyar Kastélyszállodák Szövetségének a tagja? Mit tart a legfontosabbnak a közös munkában?

– Mi vagyunk a nagy visszatérők. Másodszor 2014-ben jöttünk vissza egy kisebb kihagyás után. A mi esetünk kissé speciális, hisz büszkén újságolhatom el, hogy 2015. szeptemberétől én vagyok ennek a szövetségnek az elnöke. A közös munka alapja, hogy a másikat nem konkurenciának tekintjük, hanem egymást erősítjük! A szervezetünk egyfajta „klub” is az életünkben. Azonos érdeklődési körű, azonos kihívásokkal szembe néző zárt csoportról van szó, ahol egy lazább, kötetlen megbeszélés is óriási áttöréseket, megoldásokat hozhat. Sok esetben más kárán, vagy inkább tapasztalatán tanulunk egymástól. És ha szabad így fogalmazni, tök jó fej a csapat J Mindenki igazi egyéniség!

Szerdahelyi Csaba


Földszintes udvarházból bárói lakhely

Az 1700-as évek közepén Röjtökön 25 jobbágyház és 5 zsellérház állt. Ezek birtokosa a Felsőbüki Nagy család volt. Egy 1799-ben íródott idézet szerint a birtok „egy emeletre épült kastélyával ékeskedik.” A kastély a XVI. században csak földszintes udvarház, a 3414 holdas Nagyerdő vadászháza volt. Romantikus, klasszicista stílusban 1750-ben építették kastéllyá.

1910-ben a német felmenőkkel büszkélkedő báró Berg Miksa vásárolta meg a birtokot. Az új tulajdonos a bécsújhelyi Mayer építész tervei alapján átépíttette. A röjtöki kastélyparkban található hidat Berg Miksa apósa ajándékozta lányának, Hedwig Thyssen-nek és vejének.

1926-ban Verseghi Nagy Elek vatikáni magyar nagykövet lett az új tulajdonos. A kastélyt óriási befektetéssel a legmodernebb igények szerint átalakíttatta. Az ő idejében alakították ki a kastély körüli parkot, ekkor épült bele egy nagy úszómedence, amelyet Hajós Alfréd tervei alapján készítettek el.

Verseghy Nagy Elek 1936-ban újra házasodott: gróf Zichy Mária Lujzát vette feleségül, akitől két fia, Elek és András született.
Gyermekei közül Péter hősi halált halt, négyen 1944-ben elhagyták az országot. Verseghi Nagy Eleket és feleségét 1951-ben Tiszasüly – Koloptanyára deportálták.

A kastélyt a II. világháború után államosították, gyermeküdülőnek használták. Az új funkció átalakításokkal is járt, de komoly, visszafordíthatatlan kárt nem szenvedett az épület. A 90-es évekre a kastélyt kiürítették és az éveken át várt új gazdájára.

Derry Márta 1997-ben vásárolta meg a kastélyt, és teljesen felújíttatta. A munkák után 2000 szilveszterén nyitott meg a négycsillagos Szidónia Kastélyszálloda.

2014 januárjától Dr. Professzor Günter Nebel lett a szálloda új tulajdonosa, aki igyekszik megőrizni a szálloda kialakult karakterét, koncepcióját és azt a vendégszeretetet, amivel mindig is haza várták az ide érkezőket.


Tekintse meg akcióinkat

Folyamatosan frissülő ajánlatok, kedvező megoldások Önnek!

Megtekintés

A St. George Hotelben átélhetjük a budai Vár történelmét. Családias légkörű, kis szálloda - színvonalas kiszolgálással, patinás környezetben.

Megtekintés

Most akkor nagyon őszintén kérdezem a Tisztelt Olvasót: Ön hallott korábban Nagyarról és a Luby Kastélyról? Szégyen ide vagy oda, szerintem én is a többséghez tartozom, aki erre azt válaszolja, hogy nem.

Megtekintés

Maximum húsz vendéget fogad egy időben a medinai Apponyi Kiskastély. A pihenésre vágyók a tulajdonosokkal egy fedél alatt élvezhetik a kastélyéletet. Horváth Csilla arról is beszélt, milyen meghatározó élmény volt, amikor találkozott Bella kisasszonnyal.

Megtekintés

A gyulai Almásy-kastély a 21. századi interaktív technika segítségével egy alföldi kastély hétköznapjai és ünnepei felfedezésének élményét kínálja a látogatóknak...

Megtekintés

A Prónay-kastélyban már iráni menyasszony is mondott igent. Minőségi gondolatok, profi munka, egyedi szolgáltatás. Az alsópetényi Prónay-kastélyban mindennel a tökéletességet célozzák meg.

Megtekintés

A röjtökmuzsaji Szidónia Kastélyszálloda értékesítési vezetője, a szálloda "arca” szerint mindig tudniuk kell megújulni. Ennek a filozófiának a része, hogy különböző „életmód programokat” is bevezettek.

Megtekintés

Graefl-kastély vagy Graefl Major? Mindkettő. A sok évnyi pusztulás után néhány éve restaurált kastély mellett a majorban is új életet kezdtek, a minőségi turizmust szolgálva. Szerencsés Györgyi társtulajdonos, szálloda igazgató egyszerre hármas funkciót tölt be.

Megtekintés

Nagyon népszerű a Kastélyok Nyitott Hétvégéje, amelyet idén már harmadszor rendeznek meg május 12-14. között – mondja Gulyás Eszter.

Kastélyszállodák

A Magyar Kastélyszállodák Szövetsége minden tagszállodája a nagyhírű magyar vendéglátást írta zászlajára. Mind-mind más módon igyekszik a vendégek igényeit messzemenőkig kielégíteni

logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo