Graefl Major

A kétútközi Graefl Major gazdasszonyaként köszöntöm Önt. Amikor 2013-ban megvásároltuk az évtizedek óta romos állapotban lévő épületet a hozzá tartozó közel 10 hektárnyi területtel, azért tettük, hogy megmentsünk valamit épített örökségünkből. Nem is sejtettük, hogy Magyarország egyetlen, vidéken megmaradt, szecessziós stílusban épített kastélyának tulajdonosai lettünk.

A munkálatok megkezdődtek, az új tetőszerkezet elkészült, visszaépült a második világháború alatt szétszedett kastélytorony, megtörtént a nyílászárók felújítása és 2016 tavaszán ismét eredeti szépségében mosolygott ránk a száztíz éves szecessziós homlokzat.

A felújítási munkálatok legfontosabb célja, milliméter pontosan visszaadni a régi küllemet, az akkor használatos technikát és építőanyagokat felhasználva. Ebben kiváló, szakmájukat értő szakemberek voltak/vannak segítségünkre, műemlékvédelmi szakemberek, neves restaurátorok, művészettörténészek és mesteremberek. Az ő segítségüknek köszönhetően 2016 november 22-én országos védettséget kapott a kétútközi Graefl-kastély.

2017-ben megkezdtük az épületbelső restaurálást. A századfordulós télikert már eredeti pompáját mutatja és sejteti velünk az épületbelső szépségét. A restaurátorok munkája által egy eredeti, szecessziós kastélydíszítést láthatnak majd a hozzánk érkező vendégek.

A kastélyban kialakított lakosztályok illetve a kastélykertben található Kerti-lakok mellett egy, a kastélyvendégeket ellátni tudó gazdaság is megszületik Kétútközben, vagyis teljes egészében visszatér a majorsági élet. Célunk, hogy hagyományosan illetve bio módon megtermelt zöldségek, gyümölcsök és húsáruk kerüljenek látogatóink asztalára. A reggelihez való frissen fejt tej, a kézműves sajt, vaj, túró, a házikenyér, a harmaton leszedett paradicsom ezt a célt szolgálják. Ízletes, kemikáliáktól mentes élelmiszereket kínálunk, de vendégeinknek lehetősége lesz személyesen is átélni a gazdálkodás hétköznapjait és folyamatát.

2016 december havában megérkeztek a Graefl Major első lakói, huszonegy őshonos, különböző magyar fajta kecske és juh, 2017 január 4-én pedig megszületett a Major első kisbáránya, Bandika.

Szeretnénk ha Kétútközbe visszatérne az élet és a „Csipkerózsika” álomból felébredt kastély a környékkel együtt megtelne boldogsággal. Tervezünk hangversenyeket, irodalmi esteket, a kastély korához illő koncerteket és gyönyörű, romantikus esküvőket.

Egy élhető világot szeretnénk, igaz százéves falak között, de korunk emberének igényeihez igazítva. Szeretnénk, ha a hozzánk érkező vendégek néhány napra felednék felgyorsult világunk mindennapos gondjait, egy kis időre „visszalassulnának” és ismét rátalálnának az élet apró örömeire.

Szeretettel várom Önöket,
Szerencsés Györgyi tulajdonos

Garázs Konferencia technika Különleges természeti adottságok Különterem Nemdohányzó

A kétútközi Graefl Major gazdasszonyaként köszöntöm Önt. Amikor 2013-ban megvásároltuk az évtizedek óta romos állapotban lévő épületet a hozzá tartozó közel 10 hektárnyi ...

Csomagajánlatok
Foglalás
Graefl Major (Rendezvényhelyszín)
H-3388 Poroszló Kétútköz
+36 / 70/947-5476