Luby Interaktív Kastélymúzeum, Pálmaház és Antik Rózsák Kertje

A kastélyt Luby Géza építtette 1877-79-ben.
A klasszicista stílusú emeletes épület és az azt körülvevő pazar rózsakert Szatmár vármegyében ritkaságnak számított.
Több tulajdonosváltást követően 1949 után az épület egy ideig lakatlan volt, majd általános iskolaként működött.
A hosszú éveken át üresen álló romos kastély rekonstrukciója 2010-től kezdődően két évig tartott.
A munka nem szorítkozott az épület egykori állapotának korhű konzerválására, hanem - továbbálmodva Luby Géza vízióját - még gazdagabb és impozánsabb komplexum valósult meg, helyet adva Magyarország legnagyobb tematikus rózsakertjének.

A Luby Interaktív Kastélymúzeum egyedi és különleges programmal várja az érdeklődőket.
A látogatók - tesztelve tudásukat, ügyességüket - modern informatikai eszközök alkalmazásával, játékos formában, versenyezve oldják meg a feladatokat.
Ennek során időutazást téve megismerik Szatmár megye történelmi és irodalmi értékeit, földrajzi és néprajzi jellegzetességeit, növény- és állatvilágát.
Maradandó élményt nyújt minden korosztálynak, ideális program iskolai csoportok, családok számára.

Az interaktív játékok mellett a kastély állandó- és időszakos kiállításoknak is helyet ad, valamint képes tárlatnak, amely a Luby család, az épület és a felújítási projekt történetét mutatja be.

2016 nyarán nyitotta meg kapuit a Pálmaház, amely a Luby család növényszeretetének állít emléket. Luby Géza egykori növényházát a múlt század derekán lebontották, és területe sem tartozik napjainkban a kastélyhoz. A most felépített Pálmaház és a vele összeköttetésben álló, elegáns rendezvények számára is nagyszerű helyszínül szolgáló épület megfelelő módon hirdeti e sok értéket létrehozó család egykori nagyari tevékenységét.

 

Garázs Konferencia technika Különleges természeti adottságok Különterem Nemdohányzó

A kastélyt Luby Géza építtette 1877-79-ben. A klasszicista stílusú emeletes épület és az azt körülvevő pazar rózsakert Szatmár vármegyében ritkaságnak számított. Több tula...

Csomagajánlatok
Foglalás
Luby Interaktív Kastélymúzeum, Pálmaház és Antik Rózsák Kertje (Rendezvényhelyszín)
H-4922 Nagyar Petőfi S. 6.
+36 / 20/479-4313