St. George Hotel*****

 

A Budai várban 2007 áprilisában nyitotta meg kapuit St. George Residence néven Budapest első „All Suite” hotelje.

A mai Fortuna utca és Fortuna köz sarkán három középkori lakóház egyesítésével és átalakításával jött létre 1785-ben a barokk stílusú Fortuna Fogadó, amelyben napjainkban a hotel található. A helyreállított épület külső architektúrája és belső térsorai a XVIII. század második felét idézik, a fogadó műemléki helyreállítása során a díszítőfestés is teljesen restaurálásra került, a kapualj északi oldalán található termet például tájképszerűen megfestett egzotikus növények díszítik kaktuszokkal, madarakkal. Az átépítés eredményeképpen 26 apartman, hangulatos belső kert, kávéház, étterem, rendezvénytermek és középkori borozó került kialakításra. A tágas apartmanokban nappali, fürdőszoba (több közülük jacuzzival), és teljesen felszerelt konyha található, valamennyi a kor igényeinek megfelelő luxus színvonalon van berendezve empire vagy chippendale bútorokkal. A négy kategóriába sorolt (bronz, ezüst, arany, gyémánt) lakosztályok az épület műemlék volta miatt a kategórián belül is eltérőek, más és más hangulatot árasztanak. A barokk stílusú rendezvénytermek és a középkori borozó nagyszerű helyszínei lehetnek ünnepi események, bankettek, esküvők, céges rendezvények, üzleti ebédek és vacsorák megrendezésének. A nemzetközi hírű séfek egyaránt kiváló művelői a főúri és a XXI. századi ételek elkészítésének. Az étlapon egyaránt megtalálhatóak az idényjellegű ételek, és a napi menüajánlatok.


LÁTNIVALÓK A KÖRNYÉKEN


A budavári St. George Residence a Budai vár (a királyi palota és polgárváros) UNESCO által a Világörökség részévé nyilvánított területén áll, a város fölé emelkedő Várhegy történelmi környezetében, a turisták által igen kedvelt Halász-bástya, Mátyás-templom, Szentháromság tér és más turisztikai nevezetességek közvetlen közelében. A Hadtörténeti Múzeum, az Országos Levéltár és a Magyar Borok Háza az épület közelében található - emellett üzletek, kávéházak, szórakozóhelyek és egyéb színes látnivalók várják az érdeklődőket. A Várnegyed Budapest egyik legértékesebb, reprezentatívabb része, a mai és a történelmi város szíve. Ez a városrész - középkori eredetű utcáival, bennük a középkortól a XIX. századig épült polgárházaival - melynek majdnem mindegyike jegyzett műemlék - Budapest építészettörténeti és kulturális képeskönyve. Nem minden látogató tudja, hogy a felszín alatt egy másik földalatti város is található, a Várhegy gyomrában, a víz vájta természetes barlangok, mélypincék és kutak alkotta 1200 méter hosszú Budavári Labirintus. A Budavári Palotába számos múzeum és gyűjtemény települt, köztük a Magyar Nemzeti Galéria, melynek gazdag képzőművészeti gyűjteménye rengeteg érdeklődőt vonz. Az Országos Széchenyi Könyvtár mellett itt található a Budapesti Történeti Múzeum, mely a régi királyi palota feltárt maradványainak építészeti emlékei között Anjou-kori szobortöredékeket is őriz, a Várszínház táncszínházi előadásokkal várja az érdeklődőket. A Vár szinte minden évszakban, de különösen nyáron számos rendezvény: vásárok, borfesztiválok, kulturális és szórakoztató programok helyszíne.


LAKOSZTÁLY KATEGÓRIÁK

A St. George Hotel & Residence négy kategóriában kínál lakosztályokat: gyémánt, arany, ezüst és bronz lakosztályok. Az épület műemlék jellege miatt a lakosztályok kategórián belül is eltérőek.  Az alábbiakban példákat mutatunk az egyes kategóriákra:

 

BRONZ LAKOSZTÁLYOK
Bronz lakosztályainkban nappalival, hálószobával, fürdőszobával és teljesen felszerelt konyhával, 2 fő részére biztosítunk kényelmes szállás lehetőséget. Korlátlan, szélessávú internet hozzáférés térítésmentesen áll rendelkezésre.
Mérete: 40-45 m²EZÜST LAKOSZTÁLYOK
Ezüst lakosztályaink tágas nappalival, hálószobával, fürdőszobával és teljesen felszerelt konyhával, kényelmes elhelyezést biztosítanak 2 felnőtt és 1 gyermek részére. Korlátlan, szélessávú internet hozzáférés térítésmentesen áll rendelkezésre.
Mérete: 45-50 m²


ARANY LAKOSZTÁLYOK
Arany lakosztályainkban rendkívül tágas nappalival, hálószobával, fürdőszobával és teljesen felszerelt konyhával, 2 felnőtt és 2 gyermek számára biztosítunk kényelmes szállás lehetőséget. Korlátlan, szélessávú internet hozzáférés térítésmentesen áll rendelkezésre.
Mérete: 50-60 m²GYÉMÁNT LAKOSZTÁLY
Gyémánt lakosztályainkban tágas nappali, hálószoba, fürdőszoba és teljesen felszerelt konyha, étkezővel.  Néhány gyémánt lakosztályunkban pezsgőfürdő található. 
Korlátlan, szélessávú internet hozzáférés térítésmentesen áll rendelkezésre.
Mérete: 60-100 m²


ÉTTERMEINK

Kedves Vendégünk!
Ha tudja mit jelent az az érzés a Várban járni-kelni, sétálni ódon házak között, ha megérintette a hangulata, mindezt mi még tovább tudjuk fokozni még egy plusz élménnyel! Legyen a vendégünk, tiszteljen meg látogatásával!

A Residence földszintjén található a St. George Étterem, a St. George Kávéház és a Barokk rendezvénytermek. A középkori Borozó a Residence alagsorában található.

A különleges hangulatot a több száz éves falfestmények mellett a gótikus ülőfülkék adják. A miliő híven tükrözi a XVIII. századi Buda hangulatát. A barokk copf stílusú rendezvénytermek továbbá a középkori borozó nagyszerű helyszínei lehetnek ünnepi események, bankettek, esküvők, céges rendezvényeknek. Nemzetközi hírű chéfjeink egyaránt kiváló művelői a főúri és a XXI. századi ételek elkészítésének. Az étlapon megtalálhatóak az idénynek megfelelő ételek és a napi menüajánlatok egyaránt. 

Az étterem és kávéház együtt mintegy 80 fő számára nyújt kellemes hangulatot és kiszolgálást. A rendezvénytermekben ültetett és álló fogadás formájában 100 fő elhelyezése biztosított. A borozóban akár 40 fő étkezése és szórakozása biztosítható.RENDEZVÉNYSZERVEZÉS

Mai rohanó világunkban elfelejtünk egy pillanatra megállni és rácsodálkozni dolgokra, amik mellett nap mint nap tova rohanunk. Engedje meg, hogy tippet adjunk Önnek és figyelmét házunk szolgáltatásai felé fordítsuk!
A St. George Residence éttermei, kávéháza és rendezvénytermei kiváló helyszínek legkülönfélébb rendezvények megvalósítására. Technikai felszereltsége a XXI. századi eszközökkel valósul meg, minden igényt kielégítve.

Bízunk benne, hogy a galériánkban látható képek meggyőző erővel hatnak és Önt is megragadja a ház pazar berendezése és környezete.

 

 

Tisztelt Vendégeink! 

Kérjük, használják következő elérhetőségeinket. A Management örömmel áll rendelkezésükre minden, szállodát és vendéglátást érintő kérdéseikben! 

St. George Residence***** All Suite HOTEL Deluxe 

Cím: H-1014 Budapest, Fortuna u. 4. 

Tel: +361 393 5700 

Fax: +361 393 5705 

Email: info@stgeorgehotel.hu 

GPS kód:  19.0319788455963 / 47.5032069577151 

Családbarát szálláshely Eszpresszó vagy drinkbár Étterem Gyógyvíz ... kilométerre Internet Kerékpár Konferencia technika Különterem Kutya, macska bevihető Légkondícionálás Minibár Nemdohányzó Széf Taxi Tévé Vegetariánus

  A Budai várban 2007 áprilisában nyitotta meg kapuit St. George Residence néven Budapest első „All Suite” hotelje. A mai Fortuna utca és Fortuna köz sarkán három középkori lakóház egyes&iacu...

Csomagajánlatok
Árkalkuláció & online foglalás
St. George Hotel***** (Kastélyszálloda)
H-1014 Budapest Fortuna u. 4
+36 / 1 /393-5700